2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog EU projekta u sklopu Erasmus+ projekta: Razred “A”: uključivanje i podrška za učenike s poremećajem iz spektra autizma u redovnim osnovnim školama

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

 

 

The "A" class: integrating and supporting students with autism in the mainstream classroom (The A Class)

26. 01. i 27. 01. 2022. održan je 2. Transnacionalni sastanak partnera međunarodnog Erasmus+ projekta The A Class. Domaćin nam je trebao biti naš koordinator Niels Christian Vestergaard, ravnatelj danske organizacije Sosu Ostjylland, ali zbog porasta broja zaraženih u epidemiji Covid 19 odlučili smo da će se ovaj sastanak ponovo održati na daljinu preko platforme Zoom.  

Prvi dan  partneri su radili na temama poput diseminacijske strategije, finaliziranja kurikuluma, priručnika te knjige aktivnosti. Dogovorili smo se da su materijali spremni za prijevod na jezike partnerskih zemalja. Također smo razgovarali o pripremi za podnošenje privremenog izvješća Agenciji te projekt menedžmentu.

Drugi dan smo raspravljali te odlučili o dizajnu infografike koja će pratiti materijale te o izgledu programa (software): “Upravljanje učionicom temeljen na pozitivnom pojačanju “ i platforme za e-učenje na kojoj će biti prezentirani svi materijali koji će služiti kao vodič i podrška u radu učiteljima i nastavnicima u čije su razrede uključeni učenici s poremećajem iz spektra autizma.

Partneri u projektu su Centar za autizam (Hrvatska), EURO-NET (Italija), Inercia Digital Sl (Španjolska), Masaryk University (Češka), Stando Ltd (Cipar) i Association for improving quality of life of people with autism spectrum disorders "Blue Firefly" (Makedonija) i koordinator Sosu Ostjylland (Danska)

Sudionici 2. Transnacionalnog sastanka

Unatoč Covid 19 pandemiji nastojimo izvršiti sve projektne aktivnosti, zahvaljujući profesionalnosti i želji svih partnera da se planirane aktivnosti ostvare.

Aktivnosti projekta možete pratiti na stranici https://theaclass.eu/ ili na Facebook – u https://www.facebook.com/KA2TheAclass/

 

The A Class tim Centra za autizam