Izlet u Karlovac

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

U ponedjeljak, 24. listopada 2022. krenuli smo u grad na četiri rijeke-Karlovac, na prvi od planiranih izleta za učenike Odjela intelektualnih teškoća u školskoj godini 2022./23., predviđenim Školskim kurikulumom. Naše prvo odredište bila je crkva sv. Josipa, zaštitnika grada Karlovca, ali i naše domovine. Blagdan svetog Josipa slavi se svake godine 19. ožujka. Župna crkva ujedno je i Nacionalno svetišta svetog Josipa smješteno u dijelu grada zvanom Dubovac.
U svetištu nas je dočekao i udijelio nam blagoslov župnik Antun Sente. Župnik nas je upoznao s poviješću svetišta, te je posvjedočio o sve brojnijoj pobožnosti svetom Josipu i mnogim uslišanim molitvama na njegov nagovor. U crkvi smo župniku darovali prigodne poklone koji su rad Učeničke zadruge “Grana”.
Kakav bi to izlet bio bez sendviča, grickalica, sokova i drugih zanimljivosti iz naših ruksaka, u kojima smo uživali smjestivši se u veliku dvoranu u prostorima svetišta. U dvorani smo pogledali i likovnu izložbu Hrvatski sveci i blaženici.
Zahvalivši se svećeniku Antunu na srdačnom gostoprimstvu krenuli smo prema Aquatika slatkovodnom akvariju, također u Karlovcu.
U Aquatici su učenici i učitelji bili oduševljeni viđenim, velikim bogatstvom slatkovodnog životinjskog i biljnog svijeta pokazanog u akvarijima. Gibanja velikih i malih riba pratili smo znatiželjnim pogledima, a veličinom ponekih riba smo bili iznenađeni.
Ispred Aquatike osobno nas je pozdravila gospođa Margarita Markušić Kulaš, ravnateljica. Od srca joj zahvaljujemo na mogućnosti povlaštenog ulaska u prostore akvarija. Tom prilikom smo joj uručili na dar rad učenika naše Učeničke zadruge “Grana”. Posjetivši Aquatiku, nastavili smo se družiti i uživati u šetnici koja se nalazi uz rijeku Koranu. Na dolasku i povratku autobus je bio ispunjen dobrim raspoloženjem, smijehom i pjesmom.
Zahvaljivali smo i svetom Josipu na predivnom danu provedenom zajedno.

Free Joomla Lightbox Gallery