Treći međunarodni sastanak projekta "Dobre aplikacije za obrazovanje"

                                 

 

GOOD APPLICATIONS FOR EDUCATION

GA – TE

U Zagrebu je 15. i 16. svibnja 2023. održan Treći međunarodni sastanak europskog projekta Dobre aplikacije za obrazovanje GA – TE. Na sastanku su bili predstavnici projektnih timova iz triju partnerskih ustanova: OŠ Anton Skala iz Beograda, OŠ Antona Janše iz Radovljice i Centra za autizam iz Zagreba.

Prvog radnog dana koordinatorica Snežana Babović Dimitrijević projekta iznijela je pregled dosadašnjih aktivnosti. Također, definirani su zadaci do kraja projekta. Programeri koji rade na aplikaciji uključili su se putem ZOOM-a kako bismo zajednički razmotrili funkcioniranje aplikacije i dogovorili načine njenog poboljšanja. Predstavnik projektnog tima iz Slovenije Gregor Skumavc podnio je izvješće o evaluaciji projekta. Između ostaloga, prikazan je i prijedlog evaluacije nastavnih materijala za printanje. Svaki evaluacijski upitnik potrebno je prilagoditi jezicima partnera.

Prikazan je i prijedlog evaluacije za mobilnu aplikaciju. Pripremaju se i evaluacijski upitnici za edukacije o upotrebi nastavnih materijala nastalih u projektu koje će svaki projektni tim održavati u svojoj zemlji za učitelje i stručne suradnike. Ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan podnijela je izvješće o diseminaciji ovog projekta tijekom drugog dana sastanka. Korišteni su različiti načini diseminacije, od sudjelovanja na seminarima i stručnim skupovima do izrade platforme za edukaciju i diseminaciju (što su učinili kolege iz Radovljice). Kako je službeni završetak projekta 14. srpnja 2023. neophodno je da svi partneri počnu s edukacijom za učitelje i stručne suradnike u lipnju. Ravnateljica OŠ Anton Skala iznijela je financijsko izvješće o projektu.

Sudionici sastanka obišli su predškolski program Centra za autizam i upoznali se s didaktičko-metodičkim postupcima u radu s djecom rane dobi.

Evaluacijski upitnici pokazali su da su sudionici sastanka izuzetno zadovoljni organizacijom sastanka u Centru za autizam i rezultatima zajedničkog rada.

 2021-1-RS01-KA220-SCH-000034462

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica