Otvorenje izložbe „Crta. Oblik. Boja. Svijet!“

Na prekrasan sunčani utorak, 17.10.2023. otvorena je multimedijska izložba „Crta. Oblik. Boja. Svijet!“. Galerija VN i KGZ Vladimira Nazora pokazali su da su nevjerojatni organizatori i pravi prijatelji Centra za autizam. Suradnja, razumijevanje, pružanje prilika i inkluzivnost odlike su koje su organizatori ove izložbe pokazali svakom svojom gestom. Upravo su to i naši učenici osjetili prisustvovanjem na otvorenju. Po samom ulasku u prostor galerije učenici su uočili, prepoznali svoje radove na zidovima. Sreća i veselje tu nije stalo. Imali su prilike slobodno se kretati prostorom, promatrati svoje i radove svojih prijatelja u nekom drugačijem okruženju. Njihovi likovni radovi, premješteni iz likovnog kabineta u Galeriju VN koja je ovaj tjedan samo njihova, poprimili su jednu novu, dostojanstvenu, veličanstvenu dimenziju.

Izložba se koncentrira na prikaz radova koje rijetko imamo prilike vidjeti. Ona je svojevrstan kronološki prikaz likovnog rada i razvoja učenika u Centru za autizam. Od slobodnog ostavljanja traga na površini, pridavanja značenja bojama, preko prikaza ljudskog lika, osobne afirmacije do implementacije svega naučenog u novomedijske sadržaje- animaciju i zvuk. Primjeri prikaza ljudskog lika, s naglaskom na autoportret po promatranju u ogledalo, toliko su raznoliki da se promatrač lako izgubi u tom moru različitih karaktera linija, poteza i boja.

Kao ravnoteža monumentalnosti prikaza ljudskog lika, u posebnom dijelu galerije prikazan je video „Dej mi Bože“ kojeg su izradili Animatori, učenici dvije osnovnoškolske skupine koje se pod mentorstvom svojih učiteljica bave osnovama animacije. No ovaj video jasno pokazuje da su osnove daleko iza njih.

Izložbu možete posjetiti do 21.10.2023. u GALERIJI VN, Ilica 163a. Prošećite galerijom, uživajte u bojama, promotrite kako se naši učenici vide, razmislite o njihovim porukama o prijateljstvu i pogledu na same sebe, pogledajte i poslušajte video- podijelite s nama svoj doživljaj izložbe!

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica