Sljemenska čarolija

Prošli tjedan bio je posebno važan za četvoricu naših učenika koji su u pratnji svojih učiteljica boravili u Domu Crvenog križa na Sljemenu. Kako su prošle godine upoznali Dom i sljemensku okolicu, hrabro i sigurno su krenuli na planirani put. Vremenske prilike u potpunosti su bile na njihovoj strani. Zagrebačka gora pretvorila se u snježnu goru a uz to na svim sanjkalištima na vrhu neprekidno su radili snježni topovi. Prirodni snijeg je pred kraj tjedna kopnio, ali i pod škrtim suncem sanjkališta su bliještala čudesnom bjelinom. Dan bi započinjao doručkom nakon kojeg je uslijedila priprema za izlazak na snijeg. Učenici su bili neumorni. Sanjkali su se, grudali, „slikali“ u snijegu, natjecali u izradi najvećeg snjegovića. Zimske radosti rezervirane za jutarnji dio dana prekidali su zbog ručka i obaveznog odmora u sobi. Odmorni i u dobrom raspoloženju popodne bi šetali poznatom stazom oko Doma ili bi se uputili prema nekom od brojnih planinarskih domova gdje bi se počastili kolačima, palačinkama, čajem, a jedan dan i ručkom u prekrasnom restoranu planinarskog doma Grofica.

Svakoga dana nakon večere učenici su se zabavljali uz pjesmu, ples ili zajedničku igru. Jedna večer je bila posebno zanimljiva jer su trojica naših učenika sudjelovala na plesnoj večeri pripremljenoj za učenike redovnih škola u okviru njihove terenske nastave. Svojom veselom koreografijom zaradili su gromoglasan pljesak i pohvale.

Tjedan je uistinu brzo prošao ali prikupljeno iskustvo i radost još će se dugo pamtiti. Zavirite u foto album i na trenutak postanite i vi dio zimske čarolije:

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica