Predstavljanje rada u okviru ATTEND projekta

Centar za autizam predstavio je svoj rad na refleksivnoj radionici u okviru posljednje edukacije u projektu ATTEND. Radionica, nazvana "Primjena asistivne tehnologije i ozbiljne igre u svakodnevnom radu", održana je 24. siječnja 2024. godine u Prirodoslovnoj školi V. Preloga.

Tim iz CZA predstavio je značajne korake koje su ostvarili koristeći alate dobivene unutar projekta ATTEND. Fokus predstavljanja bio je na inovativnim načinima primjene asistivne tehnologije u neposrednom radu s učenicima s autizmom. Tim je pokazao kako su ovi alati postali neizostavan dio njihovog rada, provođenja nastave i edukacijsko rehabilitacijskih postupaka u školi unapređujući kvalitetu života osoba s autizmom i olakšavajući njihovu komunikaciju i integraciju u društvo.

Posebno su istaknuli uspješnu implementaciju ozbiljnih igara u edukativne svrhe te su podijelili svoja iskustva o pozitivnim promjenama koje su primijetili u ponašanju i razvoju učenika. Ova radionica nije samo predstavila konkretnu primjenu tehnologije, već je i potaknula dijalog o važnosti kontinuirane podrške i edukacije u radu s osobama s PSA.

Sudionici radionice imali su priliku postavljati pitanja, razmjenjivati iskustva te stvarati mostove suradnje između različitih stručnjaka. Projekt ATTEND se još jednom pokazao kao platforma gdje su stručnjaci iz CZA i srodnih ustanova povezali teoriju i praksu, pružajući inspiraciju i razmjenjujući ideje sa svima koji su prisustvovali.

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica