Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, učenici Centra za autizam su izložili svoje likovne radove u Gradskoj knjižnici, na odjelu za djecu i mladež. Ova posebna izložba prikazuje kako oni vide sreću kroz svoje umjetničke oči.

Tijekom posjeta, učenici su saznali da je upravo ova knjižnica najstarija dječja knjižnica u Hrvatskoj! Gospođa Natalija Dragoja ih je oduševila predstavljanjem predivnih knjiga koje mogu pronaći na policama. Također je odgovarala na znatiželjna pitanja učenika, a postavila im je i jedno vrlo zanimljivo pitanje: "Pa tko je sve radio one predivne likovne radove?" Veselje je ispunilo prostor dok su ruke poletjele u zrak!

Za to je vrijeme, u našoj školi održana posebna radionica za djecu i roditelje pod nazivom "Poput leptira... Ja sam jedinstven, poseban i lijep!" U prostoru škole, naši učenici i njihovi roditelji izrađivali su predivne leptire koristeći razne likovne tehnike, stvarajući šarenilo koje simbolizira jedinstvenost i posebnost svakog našeg učenika.

Ova šarena i raznolika radionica ne samo da je ispunila naš prostor bojama, već je i poslala snažnu poruku o prihvaćanju i slavljenju različitosti. Hvala svima koji su sudjelovali i uljepšali ovaj važan dan!

Pogledajte radost i znatiželju naših učenika na fotografijama ispod!

Free Joomla Lightbox Gallery

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica