Završni sastanak projekta „Special Hearts For a Beautiful Earth“

Erasmus+ projekt „Special Hearts For a Beautiful Earth“ priveden je kraju. Posljednjim video sastankom smo se oprostili od svojih partnera Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Maria Montessori“ iz Constante u Rumunjskoj te Nazilli Ozel Egitim Meslek Okulu iz Nazillija u Turskoj.

Na sastanku smo partnerima predstavili naš vertikalni vrt (koji ste imali prilike vidjeti u ranijoj objavi) ali su i naši učenici, koji su sudjelovali na virtualnom sastanku, vidjeli vertikalne vrtove naših partnera.

Projekt, koji je započeo 1.3.2022. bio je namijenjen učenicima s posebnim obrazovnim potrebama iz sličnih inkluzivnih obrazovnih centara, njihovim učiteljima, odgajateljima, roditeljima te u konačnici, svojim akcijama- lokalnoj zajednici. Projekt je obilovao nizom radionica na kojima je, osim vertikalnog vrta, stvoreno mnoštvo didaktičkih materijala, dekorativnih predmeta, osmišljena je kazališna predstava i zasigurno najvažnije od svega, usvojena je kultura i navika recikliranja  te brige o okolišu.

Ovaj nas projekt još jednom podsjeća na važnost suradnje i razmijene znanja sa srodnim institucijama iz Europe i diljem svijeta.

Opširnije:Završni sastanak projekta „Special Hearts For a Beautiful Earth“ 

Erasmus+ Special Hearts for a Beautiful Earth

"Okoliš on-line" aktivnost obuke - transnacionalna aktivnost

Treća i posljednja transnacionalna aktivnost Erasmus+ projekta „Special Hearts for a Beautiful Earth“ odvila se od 01. do 05. svibnja 2023. u gradu Nazilli u Turskoj. Naši domaćini Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi pripremili su aktivnosti obuke  "Okoliš on-line" posvećene zaštiti i očuvanju okoliša te borbi protiv onečišćenja, kroz online okruženje, putem stranica posvećenih obrazovanju i putem eTwinning platforme. Naši su nas turski partneri podučili korištenju brojnih web alata koji će nam omogućiti još kvalitetniji rad i poučavanje naših učenika. Digitalna kompetencija ključna je vještina u stoljeću u kojem živimo no bez obzira na to nismo zaboravili ni na terapijske učinke rada na zemlji, uređenja okoliša te  izrade dekorativnih predmeta od recikliranih materijala.

Iza nas je još jedna uspješna aktivnost, još jedna potvrda važnosti suradnje i sudjelovanja na Erasmus+ projektima. Naš projekt Special Hearts for a Beautiful Earth Proiect Erasmus+ još uvijek nije završio, još naš očekuje veliko finale projekta, no bez obzira na to, moramo se zahvaliti našim partnerima i prijateljima Csei Maria Montessori i Nazilli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi na dosadašnjoj krasnoj suradnji.

Mulțumesc dragi parteneri, prieteni minunați!

Teşekkürler sevgili ortaklar, harika arkadaşlar!

Hvala vam dragi partneri, divni prijatelji!

Opširnije:Erasmus+ Special Hearts for a Beautiful Earth

Special Hearts for a Beautiful Earth u Zagrebu

 

Centar za autizam bio je domaćin transnacionalnoj aktivnosti, aktivnosti obuke „The Soul of the Earth“, Erasmus+ projekta Special Hearts for a Beautiful Earth. U razdoblju od 10. do 14. listopada naši su partneri iz Rumunjske, CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA "MARIA MONTESSORI„ Constanta, România i Turske, NAZILLI OZEL EGITIM MESLEK OKULU, Nazilli, Türkiye sudjelovali u mnogim kreativnim, likovno-dramskim radionicama. Poveznica svih kreativnih radionica bila je izrada lutaka i osmišljavanje dramske izvedbe kojom ćemo učenicima prenijeti važnost brige o okolišu. Naši su gosti imali priliku slušati izuzetno zanimljiva predavanja kao što je predavanje „Mirisne kapljice iz Centra za autizam“ kojim je naša Ksenija Sambol, voditeljica #UZGrana predstavila nagrađeni projekt na kojem je radila sa Katarinom Crnojom. Izuzetno zanimljivo i korisno predavanje bilo je ono  mr.sc. Sandra Hamin, voditeljice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. Gospođa Hamin je na simpatičan i zanimljiv način prenijela strateški plan kojim Grad Zagreb planira dodatno pojačati ekološku svijest svih svojih građana. Veliko finale ove projektne aktivnosti bila je izvedba predstave „Duša Zemlje“ koja se odvila pred punom školskom dvoranom. Ako je suditi po reakcijama učenika, predstava je apsolutni hit! U narednoj fazi projekta upravo ćemo tu lutkarsku predstavu koristiti kao metodu osvještavanja važnosti recikliranja i brige za okoliš kod naših učenika.

Još se jednom zahvaljujemo svim predavačima koji su obogatili ovu projektnu aktivnost, svim kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u radionicama, kuharicama i spremačicama na svoj pomoći oko priprema, te najviše našim odraslim korisnicima koji su nam ustupili svoje prostore na korištenje.

Hvala dragim partnerima iz Rumunjske, CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA "MARIA MONTESSORI„ Constanta, România i Turske, NAZILLI OZEL EGITIM MESLEK OKULU, Nazilli, Türkiye na suradnji. Bilo nam je apsolutno zadovoljstvo biti vaši domaćini!

Opširnije:Special Hearts for a Beautiful Earth u Zagrebu

1.Znanstveno stručna konferencija „Poduzetnički mindset kao preduvjet povećanja mobilnosti i konkurentnosti na tržištu rada razvojem ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, socijalno poduzetništvo i društveno odgovorno ponašanje“

Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava je u petak, 1. srpnja 2022., u Narodnom sveučilištu Dubrava, organiziralo 1. Znanstveno stručnu konferenciju na temu „Poduzetnički mindset kao preduvjet povećanja mobilnosti i konkurentnosti na tržištu rada razvojem ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje, socijalno poduzetništvo i društveno odgovorno ponašanje“ na kojem su sudjelovale i naše kolegice predstavljajući najnoviji EU projekt Centra za autizam „Special Hearts for a Beautiful Earth“. Bogati program konferencije započeo je pozdravnim govorima dr.sc. Miljenka Šiprage, prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, te Nevena Mikše, predsjednika Vijeća Gradske četvrti gornja Dubrava. Predstavnica Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Katarina Milković predstavila je aktivnosti Grada i EU projekte koje provode. Prof. dr. sc. Krešimir Buntak sa Sveučilišta Sjever, svim okupljenima dao je izuzetno korisne naputke o organizacijskoj kompetentnosti u funkciji konkurentnosti poduzetnika. Mr.sc. Andreja Marcetić, dugogodišnja prijateljica Centra za autizam, predstavljala je okupljenima poduzetničke projekte kojima se može pohvaliti Vijeće Gradske četvrti gornja Dubrava. Program predavanja, podijeljen u četiri dijela pokazuje koliko je važno pravilno promišljanje i planiranje poduzetničkih aktivnosti u sustavu odgoja i obrazovanja, te uključenosti u cjeloživotno učenje. Program je također obilovao primjerima dobre prakse u osnovnoškolskom, ali i srednjoškolskom sustavu pa su se tako na konferenciji predstavile škole OŠ Donja Dubrava iz Međimurske Donje Dubrave, Srednja Agronomska škola, Industrijska strojarska škola, OŠ Granešina, a posljednje izlaganje u danu pripalo je upravo Centru za autizam i kolegicama Ivani Sladić Kljajić, prof.psih  i Stanki Pinjuh, mag.educ.art koje su prikazale aktivnosti Europskog projekta „Special Hearts for a Beautiful Earth“ te predstavile dugoročne ciljeve s naglaskom na socijalno i društveno odgovorno poduzetništvo koje je neraskidivo povezano sa lokalnom zajednicom, odnosno svim dionicima konferencije.

Opširnije:1.Znanstveno stručna konferencija „Poduzetnički mindset kao preduvjet povećanja mobilnosti i...

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica