Malonogometni turnir Ban Josip Jelačić

Združeni malonogometni turnir Ban Josip Jelačić održao se  08.11.2023. godine u Zaprešiću u gradskoj dvorani na stadionu. Partneri su bili učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića. Po dvojica igraju za svaku ekipu. Igralo se 6+1. Skupinu 1 činili su: COO Zagorska, COO Zagreb, COO Tuškanac, COO Rudolf Steiner. U 2. skupini natjecali su se: COO Velika Gorica, COO Luč / Zajezda, CZA program IT i OIT Međimurci.

U prvoj skupini najbolji su bili učenici COO Zagorska, a u drugoj COO Luč/ Zajezda.

Naša ekipa s igračem manje je u drugoj skupini osvojila 4. mjesto. Ekipu su činili učenici 5.-8. razreda (D.Bobara, M.Ramić, A.Dekanići ), te učenik odgojno-obrazovne skupine VIII (I.Jaković). Ekipu su još činili učenice: R.Šajn, K.Gračak i T.Šafran koji nisu mogli pristupiti natjecanju iz objektivnih razloga. Druženje je bilo odlično, jer su učenici srednje škole bili pravi prijatelji partneri u ekipama kojima su bili priključeni. Natjecanje je bilo u duhu Fair playa. Sudac natjecanja kineziolog Davor Lukačević sudio je odlično, bez prigovora. Ova naša mlada ekipa odigrala je prvi puta prave utakmice na nekom nogometnom turniru. Trebaju još vježbati elemente tehnike i uvježbavati taktiku igre kako bi dostigli svoje prijatelje iz ostali centara. Ekipu je pripremila kineziologinja Andrijana Đumlan, njihova učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture.

Opširnije:Malonogometni turnir Ban Josip Jelačić

Hodočašće u Ludbreg

U utorak 24. listopada 2023., u organizaciji Centra za autizam, nas 40 učenika i 18 učiteljica i učitelja krenuli smo u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu pod vodstvom vjeroučitelja Nenada Palića. Nažalost, prelijepi gradić Ludbreg nije nas dočekao obasjan suncem, ali to nimalo nije umanjilo naše oduševljenje. Poznat i kao centar svijeta Ludbreg u župi Presvetog Trojstva krije čudo prisutnosti Krvi Kristove.
Nakon kratke okrijepe u Pastoralnom centru mladi župnik Petar Mlakar primio nas je i u predivnoj baroknoj  crkvi. Našu pažnju privukle su i freske na zidovima.
Poslije molitvenog programa i Petrovog svjedočanstva o Isusovoj krvi zaputili smo se do trga na kojem se nalazi obilježena točka za koju se smatra da je središte svijeta. Priča kaže da je Ludbreg još u rimska vremena bio prometno i trgovačko čvorište.

Kako nam je bilo lijepo, više od riječi pokazuju slike s ovog hodočašća.

Opširnije:Hodočašće u Ludbreg

Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta obilježava se u Republici Hrvatskoj od 23. 9. -30. 9. 2023. Učenici programa intelektualnih teškoća obilježili su ga kroz Europski tjedan školskog sporta pješačkom turom u Maksimiru. Voditeljice ove Kurikulumske aktivnosti su svake godine učiteljice Andrijana Đumlan, prof. TZK i Sandra Jadrijević,  prof. TZK/kineziterapije. Pješačilo je dvadeset učenika sa svojim učiteljima defektolozima Tanjom Biloglav, Lorenom Leskovar, Nives Ozmec, Damjanom Poljak, Marijom Letica Kaleta i Karolinom Landripet Harapin. Aktivnost je povezana i s međupredmetnim temama Priroda i društvo: promjene u prirodi u jesen, Likovna kultura: boje u prirodi, te Projektom "Vrtim zdravi film" u kojem sudjeluju učenici 4. -8. razreda ovog programa. Učenici su gradskim prijevozom ili školskim kombijem (teže pokretni)došli do paka Maksimir, hodali stazama, vježbali na livadi, razgovarali o zdravoj i nezdravoj prehrani, odjeći i obući koju nosimo kad vježbamo, higijeni tijela, igrali se na dječjem igralištu i obilazili povijesne spomenike. Bilo je zdravo, lijepo i aktivno provesti vrijeme u prirodi i tako obilježiti ovaj važan dan za naše zdravlje.

Opširnije:Europski tjedan sporta

Državno prvenstvo u odbojci

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda bio je 22.9.2023. organizator Državnog prvenstva u odbojci  za osobe  s intelektualnim teškoćama. Natjecanje je održano u prelijepoj novoj školskoj sportskoj dvorani u Područnoj osnovnoj školi Hrašćina. Nastupile su ekipe iz Vukovara, Lobor Grada, Zagreba i Zajezde. Natjecanje je otvorio predsjednik SOH Denis Sušac, prof.def. i ravnateljica škole. Ekipu centra su činili učenici 4.-7. razreda i učenici OOS 8. Ekipu je pripremila Andrijana Đumlan, prof. TZK, a podršku učenicima je pružala Tanja Biloglav, prof.def..

Odigrano je jedanaest utakmica, a završnica je donijela redoslijed:

1.mj. COO Zajezda

2.mj. Golubica  Vukovar

3.mj. Lobor Lobor Grad

4.mj. CZA Zagreb

Gostoljubivost domaćina, dobro suđenje, fair play ponašanje sportaša, prekrasna priroda i učinili su da nam  ovaj sportski doživljaj ostane u lijepom sjećanju.

Opširnije:Državno prvenstvo u odbojci

Donacija za školsku sportsku dvoranu i završna podjela medalja sportašima ŠSD krug

Školsko sportsko društvo "Krug" je dana 13.6.2023. održalo završnu podjelu medalja za učenike sportaše oba programa: Autizma i Intelektualnih teškoća. Medalje su dobili sportaši koji su bili uspješni u tekućoj školskoj godini za Program Autizma i oni iz Programa Intelektualnih teškoća koji su sudjelovali u natjecanju u savladavanju poligona, te u graničaru. Naše sportaše s teškoćama su tijekom školske godine pripremale učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture, učiteljice savjetnice oba programa Velida Salihović, prof. i Andrijana Đumlan,prof.. Također je Centar za autizam dobio donaciju kojom su promijenjena vrata na spremištu za sportske predmete i sprave, kojom je omogućena bolja sigurnost u samoj dvorani i lakše korištenje predmeta za učenike koji imaju teškoće. Donaciju su osigurale supruge vojnih atašea u Republici Hrvatskoj. Donaciju je primila i na njoj zahvalIla ravnateljica centra Žarka Klopotan, dipl.def..

Opširnije:Donacija za školsku sportsku dvoranu i završna podjela medalja sportašima ŠSD krug

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica