Uskrs 2023.

Korisnička ocjena:  / 0

Korisnici životnih zajednica i Dvorničićeve uživali su u uskrsnom doručku. Hvala svima koji su sudjelovali u tome da ovaj doručak bude poseban, blagdanski i svima sretan Uskrs!

Opširnije:Uskrs 2023.

Svjetski dan autizma na Ribnjaku

Korisnička ocjena:  / 0

Obilježavanje Svjetskog dana svijesti o autizmu na Ribnjaku postala je tradicija. Tako smo i ove godine obilježili ovaj dan 29. ožujka 2023. uz mali prigodni program i sudjelovanje dječjeg zbora Klinci s Ribnjaka i njihovih roditelja, korisnika Dvorničićeve, životnih zajednica u Jelkovcu, radionica u Dubravi, roditelja korisnika, prijatelja, osnivača i djelatnika Centra za autizam. Bilo je lijepo i veselo, u ozračju autizma i predstojećeg Uskrsa.

Program događanja:

  • Pozdravna riječ domaćina - ravnateljica Centra mladih „Ribnjak“ Pavlica Bajsić Brazzoduro
  • Povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu - ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan, mag.edu.reh.
  • Kompilacije Disneyju s ljubavlju ( pjesme iz Disneyjevih crtića - Trnoružica, Kralj lavova, Knjiga o džungli i Tri praščića ) i Snjeguljica i sedam patuljaka ( iz Disneyjevog crtića ), Klinci s Ribnjaka i voditeljica zbora Nensi Atanasov Premelč uz  klavirsku pratnju Nore Kostelnik Pogačnik
  • Upoznajte naše sportaše Centra za autizam pod stručnim vodstvom Nensi Oštrić
  • Darujem ti pisanicu - korisnici Centra za autizam
  • Pjesma Sretan Uskrs – zajednička uskrsna čestitka svima prisutnima Klinaca s Ribnjaka i korisnika Centra za autizam

Događanje je dio projekta Jednaki u kulturi kojeg u partnerstvu provode Centar mladih “Ribnjak” i Centar za autizam. Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023. godinu.

Zahvaljujemo dragim Klincima s Ribnjaka, njihovoj voditeljici Nensi Atanasov Premelč i Centru mladih Ribnjak, posebno našoj dragoj Snježani Petrov i ravnateljici Pavlici Bajsić.

Opširnije:Svjetski dan autizma na Ribnjaku

Svjetski dan svijesti o autizmu u Jelkovcu

Korisnička ocjena:  / 0

31. ožujka 2023. obilježili smo Svjetski dan svijesti o autizmu s novinarskom grupom OŠ Jelkovec pod stručnim vodstvom profesorice hrvatskog jezika Ivane Zrno. Okupili smo se u našem drugom domu, u Knjižnici Jelkovec i tamo se upoznali i družili. Mali novinari su imali puno pitanja o autizmu i napisali svoje članke koje su objavili na web stranici škole. Neki korisnici su sami odgovarali na pitanja, a nekima su pomagali stručni djelatnici i pokazivali su slike mladim novinarima. Lijepo smo se družili. Zahvaljujemo OŠ Jelkovec koja već godinama surađuje s Knjižnicom i nama. Svi zajedno pridonosimo s drugima u lokalnoj zajednici da Jelkovec tako postaje pristupačni kvart za sve.

Opširnije:Svjetski dan svijesti o autizmu u Jelkovcu