Prvenstvo hrvatske u plivanju 2023.

Program odraslih i ove godine je imao svoje kandidate na državnom Prvenstvu u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama u Tuheljskim toplicama. Predstavljali su nas Marko i Mia. Drugi Marko je na žalost bio loše pa ga je ove godine zamijenila njegova prijateljica iz životne zajednice. Dvije brončane medalje su pale i mi smo zadovoljni. A nekoliko fotkica će vam pokazati kako im je bilo dobro izvan natjecanja. Putovanje, lijep hotel i okolica, bazeni, dobra klopa, dobro društvo - sve to godi našim korisnicima i u tome uživaju. Pohvale Miji i Marku, kao i našoj kolegici Nensi. Godine su samo broj.

Opširnije:Prvenstvo hrvatske u plivanju 2023.

Dani zahvalnosti za plodove jeseni i dani kruha

Tijekom mjeseca listopada sve lokacije na kojima rade i žive odrasli korisnici Centra za autizam obilježili su kulinarskim i likovnim uratcima te recitalima i pjesmom Dane zahvalnosti za plodove jeseni, a posebno Dane kruha, njih i po nekoliko puta. Dani obilježavanja su dani koje svi vole i kada se rado uključuju u grupne aktivnosti. A što ima ljepše od domaćih pekarskih uradaka, kiflica, toplih sendviča, kesten pirea, a posebno kolača?

Opširnije:Dani zahvalnosti za plodove jeseni i dani kruha

Posjet Starom Melinu u Gračanima

U srijedu 11.10.2023. dvije grupe odraslih korisnika Centra za autizam, jedna iz Dvora, druga iz radionica, iskoristili su za dogovoreni posjet starom melinu u Gračanima. Stari melin u Gračanima spominje se u dokumentima iz 1773. godine. Proglašen je spomenikom kulture, a prije dvadeset godina i kulturnim dobrom. U vlasnitvu je obitelji Banić i ljubazni domaćin, gospodin Davor Banić dočekao je naše korisnike  i besplatno im pokazao mlin.  Ispričao je njegovu povijest i pokazao kako se nekada mljelo brašno.  Svatko je mogao dodirnuti mlinski kotač i okretati mlinski kamen. Zanimljiva je bila i mlinareva soba koja je namještena tako da upoznamo kako se nekad živjelo i stanovalo. Divan sunčan dan, lijepa priroda i stari mlin razgalili su sve posjetioce. Prošetali su do izvora potočića Ribnjak koji se nekad zvao Topličica. A okrijepili su se na klupama i u sjenici u dvorištu obitelji Banić. Hvala im na gostoprimstvu.

Zahvaljujemo CM Ribnjak, posebno gđi Snježani Petrov koja nas kroz projekt Jednaki u kulturi vodi kroz zanimljive sadržaje u našoj okolici i povezuje s našom zajednicom. Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023. godinu.

Opširnije:Posjet Starom Melinu u Gračanima

Uskrs 2023.

Korisnici životnih zajednica i Dvorničićeve uživali su u uskrsnom doručku. Hvala svima koji su sudjelovali u tome da ovaj doručak bude poseban, blagdanski i svima sretan Uskrs!

Opširnije:Uskrs 2023.

Svjetski dan autizma na Ribnjaku

Obilježavanje Svjetskog dana svijesti o autizmu na Ribnjaku postala je tradicija. Tako smo i ove godine obilježili ovaj dan 29. ožujka 2023. uz mali prigodni program i sudjelovanje dječjeg zbora Klinci s Ribnjaka i njihovih roditelja, korisnika Dvorničićeve, životnih zajednica u Jelkovcu, radionica u Dubravi, roditelja korisnika, prijatelja, osnivača i djelatnika Centra za autizam. Bilo je lijepo i veselo, u ozračju autizma i predstojećeg Uskrsa.

Program događanja:

  • Pozdravna riječ domaćina - ravnateljica Centra mladih „Ribnjak“ Pavlica Bajsić Brazzoduro
  • Povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu - ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan, mag.edu.reh.
  • Kompilacije Disneyju s ljubavlju ( pjesme iz Disneyjevih crtića - Trnoružica, Kralj lavova, Knjiga o džungli i Tri praščića ) i Snjeguljica i sedam patuljaka ( iz Disneyjevog crtića ), Klinci s Ribnjaka i voditeljica zbora Nensi Atanasov Premelč uz  klavirsku pratnju Nore Kostelnik Pogačnik
  • Upoznajte naše sportaše Centra za autizam pod stručnim vodstvom Nensi Oštrić
  • Darujem ti pisanicu - korisnici Centra za autizam
  • Pjesma Sretan Uskrs – zajednička uskrsna čestitka svima prisutnima Klinaca s Ribnjaka i korisnika Centra za autizam

Događanje je dio projekta Jednaki u kulturi kojeg u partnerstvu provode Centar mladih “Ribnjak” i Centar za autizam. Projekt je financiran kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2023. godinu.

Zahvaljujemo dragim Klincima s Ribnjaka, njihovoj voditeljici Nensi Atanasov Premelč i Centru mladih Ribnjak, posebno našoj dragoj Snježani Petrov i ravnateljici Pavlici Bajsić.

Opširnije:Svjetski dan autizma na Ribnjaku

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica