Posljednji pozdrav Peteru

Korisnička ocjena:  / 0

Dragi Petere,

Jednog osunčanog svibanjskog jutra, uz svima omiljeni doručak i dobro raspoloženje, otišao si nenadano i brzo uz sav trud djelatnika, okružen ekipom s kojom si živio. Svi su ostali potreseni, jer dogodilo se ono čega se svatko od njih boji, dogodio se prerani tvoj odlazak.

Uvijek si bio borac s osmijehom. Posljednjih godina, od tvoje operacije, radovali smo se svakom kilogramu kojeg je pokazala vaga, veselili se tvom oporavku i očekivali da ćeš ponovno zaplesati na pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića na Festivalu jednakih mogućnosti. Rado si obavljao sitne poslove u domaćinstvu, volio si biti koristan i pohvaljen. Uvijek si bio spreman javiti se da ćeš ti ići u kombi po stvari, iako ih nisi smio nositi. S uzbuđenjem si išao na radionice izvan Centra, volio si šetnje gradom, posebno proslave i zabave, svaki rođendan kao da je bio i tvoj. Volio si biti lijepo odjeven i primijećen. Rado si svake godine išao na ljetovanje iako se nisi baš pretjerano kupao. Govorio si da se bojiš kitova i morskih pasa. Najviše si volio posjete svoje mame i vrijeme provedeno s njom. Veselilo te staviti njene naočale na nos ili joj pobjeći da te ona ponovno zove. A mi smo voljeli tvoje zastupanje, kada si sebe stavljao u prvi plan i tražio da budeš prvi ili odbio jesti ono što ne voliš i tražio finu klopu. Neki dan si zbrisao iz sobe i gledao naš mali povrtnjak koji smo počeli saditi. Stajao si tamo i gledao, možda si zamišljao paradajze i slatke jagode.

Dragi Petere, nedostajat će nam tvoj šeretski osmijeh, tvoj visoki stas i duge noge, ispružena ruka prema željenom, želja za pokretom i plesom, želja za zabavom. Nedostajat ćeš puno svojoj mami, teti, sestri, svojim bližnjima. Nedostajat ćeš i svojim socijalnim radnicama koje su brinule o tebi, o tome da imaš sve što trebaš i da ozdraviš. Nedostajat ćeš svojoj ekipi s kojom si živio i djelatnicima koji su brinuli o tebi. Nadamo se da si otišao na mjesto gdje te ništa neće plašiti, gdje nema golubova i pasa, gdje ništa ne boli, gdje nema ničeg strašnog. U jedan svijet plesa i smijeha s anđelima kao što si bio ti. Posljednji pozdrav od svih, dragi Petere…