eKupi organizira blagdansko humanitarno darivanje odraslih korisnika Centra za autizam

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, najveća internet trgovina u Hrvatskoj organizirala je darivanje 111 korisnika Centra za autizam u Zagrebu. Zajedno sa sponzorima i svim ljudima dobre volje, uljepšat će blagdane korisnicima Centra za autizam i obradovati ih poklonima koje su sami poželjeli.

Zagreb, 15. studenog 2018. godine - eKupi internet trgovina pokrenula je zajednički humanitarni projekt darivanja odraslih korisnika Centra za autizam naziva "Sreća je veća uz darivanje". Projekt traje od 14.11.2018. do 9.12.2018. U projektu sudjeluju brojni sponzori, sve zainteresirane osobe koje ovih blagdana žele učiniti dobro djelo, internet trgovina eKupi i Centar za autizam u Zagrebu.

Korisnici centra, prema kojima je ovaj projekt usmjeren, su odrasle osobe s poremećajima iz autističnog spektra te im se ovim projektom želi pomoći u njihovim svakodnevnim obvezama i razonodi kako bi im život u zajedničkim objektima bio što ugodniji i veseliji.

Kroz pisma predstavili su sebe i svoje želje, a eKupi internet trgovina osigurala je sve proizvode s njihovih popisa. Tako je omogućila svim zainteresiranim osobama da odaberu proizvode u eKupi internet trgovini te njihovom kupnjom sudjeluju u humanitarnoj akciji.

Sve proizvode koji u humanitarnoj akciji neće biti odabrani i donirani od strane kupaca, eKupi će donirati i dostaviti korisnicima Centra za autizam.

eKupi i Centar za autizam pozivaju sve zainteresirane da posjete eKupi internet trgovinu na: bit.ly/eKupi_Humanitarno_Darivanje, sudjeluju u humanitarnoj akciji i podijele sreću s drugima jer sreća je zaista veća kada se dijeli!

Blagdansko humanitarno darivanje odraslih korisnika Centra za autizam

 

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, pozivamo vas da zajedno učinimo dobro djelo i stvorimo uspomene vrijedne sjećanja! 
Sudjelujte u humanitarnom projektu kojeg Centar za autizam provodi zajedno s ekupi internet trgovinom! Odaberite poklone koje želite donirati odraslim korisnicima našeg Centra, napravite kupnju, a za poklon dobivate najveći osmijeh na svijetu, osmijeh naših korisnika nakon što ispod božićne jelke otvore poklone koje ste im vi omogućili! 

 

NOVA ŽIVOTNA ZAJEDNICA U JELKOVCU

Centar za autizam je s Gradom Zagrebom ugovorio korištenje još jednog socijalnog gradskog stana za stanovanje odraslih osoba s autizmom i kompleksnim potrebama podrške koji trebaju stalnu podršku u stanovanju. Potpisan je trogodišnji ugovor koji se može obnavljati. Dobiven je na korištenje komforan stan (veći dnevni boravak, dvije spavaće sobe, kuhinja, kupaonica i zasebni dodatni toalet, terasa) u Jelkovcu. Grad Zagreb je odobrio inicijalna sredstva za adaptaciju stana nakon korištenja od prethodnih stanara te za osnovni namještaj i kućanske aparate. Osim Grada Zagreba do sada je kao sponzor sudjelovala i Hrvatska banka za obnovu i razvitak. Nadamo se podršci i drugih donatora i sponzora, jer ima još opreme koju je potrebno pribaviti kako bi naši dečki mogli ugodno i sigurno živjeti u svom novom domu. S nestrpljenjem čekamo odobrenja za nova radna mjesta koja su preduvjet otvaranju nove životne zajednice Centra za autizam – Jelkovec 4.

HUMANITARNA AKCIJA BOŽIĆNOG DARIVANJA 2018.

Dugo ćemo pamtiti 18. prosinac 2018. godine. Sve je počelo neočekivano, jednim razgovorom o autizmu između mame našeg Maria koja je tada radila u Školskoj knjizi i gđe Irene Langer iz uprave M SAN grupe u čijem je sastavu eKupi, a preraslo u ozbiljan humanitarni projekt za Centar za autizam. Ideja je bila da eKupi provede humanitarnu akciju zajedno sa svojim partnerima ali i općom javnosti za individualno darivanje naših odraslih korisnika.

Već početkom ljeta počeli smo pisati pisma s božićnim željama, samo neki su ih doista i sami napisali uz našu pomoć, mnogi su sami izrazili što žele, a za neke su individualne poklone predlagali asistenti i voditelji koji ih najbolje poznaju i mogu predvidjeti što bi ih veselilo ali i što bi im dobro došlo u svakodnevnom životu. Božićne želje našle su se na web stranici eKupi i svatko tko je želio mogao je donirati sredstva ili dar za osobu koju je odabrao. Dio osoba uz dozvolu skrbnika bio je predstavljen i slikom i pismom. Nikada nećemo saznati tko je sve donirao darove našim korisnicima, ali znamo da je najveći dio darova doniran od strane eKupi i M SAN grupe a dio od njihovih suradničkih organizacija: Alca Zagreb, Atlantic Trade, D-Inter, Didacta, Egmont, Eurocom, Eurotrade, Gorenje, Harvey Norman, HT, GNK Dinamo, Hrvatski košarkaški savez, Philips, Profil Klett, Studio moderna, Školska knjiga i Vitapur – MR servis.

A želja je stvarno bilo raznih. Bilo je tu od odjevnih predmeta, šešira, remena do toplih čizama, papuča, čarapa, kapa, anatomskog jastuka do osobnih računala, i Poda, tipkovnice za PC, radija, ručnog sata, sintersajzera, tableta ili slušalica. Našle su se u željama i čudne stvari kao što su: noćna lampa u obliku globusa, ljudski kostur, fašničke maske ali i tabla špeka. Ta tabla špeka je mnogima zapela za oko, pa smo umjesto jedne table špeka dobili punu kartonsku kutiju špeka kojim su se neko vrijeme sladili svi korisnici u grah varivu. Sportski i navijački rekviziti, lopta za pilates, didaktičke igre, senzoričke igračke, legići, puzzle, pribor za kreativne aktivnosti, knjige i enciklopedije, audio CD-i, albumi za slike, parfem, kozmetički pribor za nokte i šminkanje, nekako su se podrazumijevali. A bilo je tu i aparata kao što su: sušila za kosu, šišač, epilator za lice, toster, blender za smoothije, osobna i kuhinjska vaga, mikrovalna pećnica do usisivača. Najveći poklon je bila ogromna meka fotelja. Slatkiša i grickalica bilo je u svakom paketu.

Veliko je bilo uzbuđenje i iznenađenje i u Knjižnici u Jelkovcu i u radionici „Potkova“ a posebno u bivšem stacionaru kada su počeli stizati paketi iz kamiona. Korisnici iz Dvorničićeve došli su po svoje darove u Vilu Velebita. Ogromne crvene i bež kutije, svaka s nadimkom korisnika slagane su na veliku hrpu, na stolove, na kolica…., a umjesto djedice tu su bile dobre Božićne vile: gđa Irena i njene suradnice koje su svojim osmijesima i neposrednošću sve osvojile. Vilenjaci su pomagali u dostavi poklona i nastojali sastaviti fotelju. Dobre vile su nam donijele duh Božića, ljubavi i mira. Hvala svima na ispunjenim željama onih koji ih mogu ili ne mogu izreći. Svi su mogli osjetiti da su nekome važni i posebni, da je netko mislio baš na njih. Hvala i u ime Centra za autizam koji je ovom humanitarnom akcijom stekao novo iskustvo i velike prijatelje, dobio vrijednu podršku u svom svakodnevnom radu.

Renata Vragović

Voditeljica Programa za odrasle osobe s autizmom

VOLONTERSKI DAN INA-E U CENTRU ZA AUTIZAM

17.prosinca 2015. članovi Uprave i direktori naše naftne kompanije INA  d.d. proveli su prijepodne radeći i družeći se odraslim korisnicima Centra za autizam na lokaciji Vila Velebita 11b. Od svih ustanova oni su odabrali baš našu ustanovu da svojim zalaganjem uljepšaju Božićne blagdane našim korisnicima. Zajedno s nama bojali su i oslikavali kuglice za Božićnu jelku, dovršavali štalicu i čistili okoliš ispred objekta, a na velikom platnu oslikali su veliku čestitku svim korisnicima, djelatnicima i roditeljima, što će ostati trajna uspomena na ovo druženje. U manjim grupama obišli su cijelu lokaciju, upoznali se s pojedinim korisnicima, njihovim načinom života i uvjetima koje im Centar može osigurati. Veliko su zanimanje pokazali što njihova organizacija koja djeluje na području socijalne platforme kroz svoje akcije, donacije i sponzorstva može učiniti za osobe s autizmom i potaknuti druge organizacije da se uključe kao podrška autizmu u Hrvatskoj. Ideja je mnogo a neke ćemo sigurno zajedno realizirati već povodom Svjetskog dana svijesti o autizmu 2016. S INA-om ovih dana sklapamo sponzorski ugovor. Uvijek nas vesele akcije s INA-om, ali ova je posebna po tome što su ovaj put sudjelovali čelnici ove radne organizacije i pri tome pokazali puno senzibiliteta za naše korisnike.

 

Opširnije:VOLONTERSKI DAN INA-E U CENTRU ZA AUTIZAM 

Kalendar šk.god.2023/24

Tražilica